SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING

 
FÖRENINGSSTRUKTUR

Waxholms Gymnastikförening erbjuder träning för barn, ungdomar och vuxna i form av familje- och barngymnastik, truppgymnastik, street gymnastics, cheerleading och gruppträning. Vi har familjegymnastik från 3 år och tävlingstrupper upp till riksnivå. För mer ingående information inom respektive sektion, se under respektive rubrik.

 

Sektioner

Familjegymnastik

Från det året barnet fyller 3 år kan barnen börja på familjegymnastik. Här måste barnen ha en vuxen person med sig under hela träningspasset. Här erbjuds lekfull träning för hela kroppen med hjälp av musik och redskap. Flickor och pojkar tränar tillsammans 50 min/vecka. Målet med grupperna är att genom lek ge alla barn en unik möjlighet att tillsammans med föräldrar träna och skapa grundläggande motoriska färdigheter.

 

Barngymnastik

Från det att man fyller 4 år kan man börja med barngymnastik. Den riktar sig till barn som är mellan 4 – 5 år gamla. Flickor och pojkar tränar tillsammans 60 min/vecka. Målet med barngymnastik är att barnen ska få en introduktion till grunden inom gymnastik och vidareutveckla sina motoriska färdigheter.

NPF

Från det att man fyller 6 år kan man välja att träna i NPF-grupp. Denna träningsgrupp är anpassad för barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättning, såsom ADHD/ADD, autism/aspergers, dyslexi, tourettes m.m

 

Street gymnastics

Från det att man fyller 4 år kan man börja med Street gymnastics. Det är en typ av gymnastik som kan utföras både inne och ute. Vi tränar grunderna för Street Gymnastics i våra fina gymnastikhallar och använder gymnastiksalens redskap som en del av träningen. Vi tränar också styrka och rörlighetsträning. Street Gymnastics kombinerar truppgymnastikens tekniker med element från parkour och akrobatik. Inkludera hopp, volter och andra rörelser som används för att navigera genom ”urban miljö” men också förbereda för truppgymnastik om man sen senare vill välja den träningsformen. Det är en kreativ och utmanande form av träning som kräver styrka, smidighet och koordination. Street gymnastics har ingen fast struktur eller regler, vilket gör det till en mycket flexibel och kreativ träningsform. Utövarna kan improvisera och anpassa sina rörelser efter de specifika förhållandena på platsen de tränar på.

 

Truppgymnastik

Från det att man fyller 6 år kan man välja att träna truppgymnastik. Truppgymnastik är en lagsport där man tävlar med dam, herr och mixade klasser. I truppgymnastikens tävlingsmomentet ingår tre olika grenar – fristående, tumbling och trampett. De första åren tränar vi för att träna. Från 7 års ålder kan man välja att börja träna för att tävla eller fortsätta träna för att träna. Fram till 9 års ålder så delas man endast in efter ålder. När man fyllt 10 år delas man även in efter motivation, vilja och ambition.

 

Träningskompaniet
Från det att man fyller 13 år kan man träna med Träningskompaniet. Här välkomnar vi gamla och unga att delta i gruppträning ledd av en instruktör. Dessa aktiviteter kan inkludera allt från cirkelträning, box, step till yoga, pilates och styrketräning. Fördelarna med gruppträning inkluderar motivation från gruppen, social interaktion och expertledning från instruktören. Det är ett populärt sätt att träna för många människor eftersom det kombinerar träningspassets fördelar med gemenskap och socialt stöd. Vi utöver gruppträningen i närliggande gymnastiksalar men ibland också utomhus.

Tävlingssektionen

Åldersindelningar:

MT = Miniortrupper

Våra miniortrupper riktar sig till gymnaster mellan 10 – 12 år.

För HT24 = födda 2014–2012.


UT = Ungdomstrupper

Våra ungdomstrupper riktar sig till gymnaster mellan 13 – 15 år.

För HT24 = födda 2011–2009.

JT = Juniortrupper

Våra juniortrupper riktar sig till gymnaster mellan 16 – 19 år.

För HT24 = 2008–2005.

Vi strävar efter att man så länge som möjligt är kvar i samma grupp förutsatt att gymnasterna trivs och utvecklas i laget. När majoriteten av gymnasterna har åldern inne flyttas de upp i våra ålders-block.

Färgindelningar:

Blåa grupper

De blåa grupperna är tävlingstrupper där du själv har valt att börja i spåret träna och tävla. Träningar sker två gånger i veckan á 2 timmar/tillfälle, totalt 4 timmar per vecka. Blåa grupper tränar tumbling/matta och trampett (inkl. bord) eller plint med fristående som komplement. Tävlingsnivån sätts utifrån lagets kunskaper och man får delta på föreningstävlingar.

Gråa grupper
De gråa grupperna är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar nu två gånger i veckan á 2 timmar + 2,5 timmar, totalt 4,5 timmar per vecka. Gråa grupper tränar tumbling/matta och trampett (inkl. bord) med fristående som komplement. Undantag för JT-grupper som tränar fristående som fokus med redskap som komplement. Tävlingsnivån sätts utifrån lagets kunskaper och man får delta på föreningstävlingar.

 

Svarta grupper
De svarta grupperna är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar nu tre gånger i veckan a´ 1,5 timme fristående + 2 timmar x 2 i redskap, totalt 5,5 timmar per vecka. Svarta grupper tränar tumbling/matta och trampett (inkl. bord) och fristående. Tävlingsnivån sätts utifrån lagets kunskaper och man får delta på föreningstävlingar.

 

Vita grupper
De vita grupperna är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar nu tre gånger i veckan a´1,5 timme fristående + 2,5 timmar + 2,5 timmar i redskap, totalt 6,5 timmar per vecka. Vita grupper tränar tumbling/matta och trampett (inkl. bord) och fristående. Tävlingsnivån sätts utifrån lagets kunskaper och man får delta på föreningstävlingar och regionstävlingar.


Röda grupper

De röda grupperna är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar nu tre gånger i veckan a’ 2 timmar fristående + 2,5 timmar + 2,5 timmar i redskap, totalt 7 timmar per vecka. Röda grupper har som ambition att tävla på region/riksnivå. Detta innebär att man tävlar på föreningstävlingar, regional och riksnivå. I röd grupp är målsättningen att alla gymnaster ska få möjlighet att tävla på sin nivå för att skapa en god tävlingsvana. Här tränar gymnasten alla grenar tumbling, trampett och fristående. Inför tävling tas ett friståendelag ut med X antal gymnaster med avseende på tävlingskrav. I röd grupp går gymnasten om hen vill tävla och har som ambition att utveckla sin gymnastiska förmåga.

Lila grupper

De lila grupperna är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar tre-fyra gånger i veckan a´2 timmar fristående + 2,5 timmar + 2,5 timmar + 2 timmar i redskap, totalt 7–9 timmar per vecka. Lila grupper tävlar på riksnivå. Detta innebär att man tävlar på föreningstävlingar och riksnivå. I lila grupp är målsättningen att alla gymnaster ska få möjlighet att tävla på sin nivå för att skapa en god tävlingsvana. Här tränar gymnasten alla grenar tumbling, trampett och fristående. Inför tävling tas ett friståendelag ut med X antal gymnaster med avseende på tävlingskrav. I lila grupp går gymnaster som vill tävla och har som ambition att utveckla sin gymnastiska förmåga.

 

SM grupper
SM grupper är tävlingstrupper som har utökat sin träning och tränar fyra gånger i veckan med totalt 9 timmar per vecka. SM grupper tävlar på riksnivå i CoP och Ungdoms SM. Detta innebär att man tävlar enbart på riksnivå. I SM grupper är målsättningen att alla gymnaster ska dansa fristående och utvecklas individuellt på redskap skapa en god tävlingsvana. Här tränar gymnasten alla grenar tumbling, trampett och fristående. Inför USM tas ett friståendelag ut med X antal gymnaster med avseende på tävlingskrav, utifrån friståendelaget så tas sedan gymnaster ut per redskapsvarv till USM. I SM grupper går gymnaster som vill satsa för att tävla på en högre nivå och som har vilja, motivation samt ambition att utmana sin gymnastiska förmåga.

 

 
Sociala medier
Sponsorer