SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING

Vanliga frågor
Nedan hittar ni svar på de vanligaste frågorna. 
Saknar ni någon fråga, vänligen kontakta kansliet.

1. Hur anmäler jag mig till träningskompaniet?
2. Hur anmäler jag mitt barn?
3. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

4. Hur gör jag för att avanmäla min plats?

5. Hur ser terminen ut?

6. Måste jag stå i kö för att börja?

7. Från vilken ålder kan man börja träna hos er?

8. Vad ska mitt barn ha på sig på träningen?

9. Hur vet jag vilken grupp eller nivå som passar mitt barn?

10. Får föräldrarna vara med i gymnastiksalen?

11. Vad kostar det att träna i WGF?TRÄNINGSKOMPANIET

1. Hur anmäler jag mig till träningskompaniet?

För nya medlemmar så görs en bokning via WGF:s eller TK:s hemsida och därefter får du en betalningsavisering. Befintliga medlemmar kan antingen boka via hemsidan eller via den bokningslänk som går ut via mail.BARNGYMNASTIK, PARKOUR & TRUPPGYMNASTIK 

2. Hur anmäler jag mitt barn?

Om du inte redan går i en grupp hos oss

Till våra barn-, parkour- och yngre truppgymnastikgrupper så kan du se och boka din plats via vår bokningssida på hemsidan. Du ser vilka grupper som har lediga platser och du kan även prenumerera på en fullbokad grupp för att få en notis när plats blir ledig.


Om du redan går i en grupp hos oss

Barngymnastiken 3-6år: Befintliga medlemmar behöver boka sin plats och kommer ha förtur att boka/återanmäla sig till kommande termin innan anmälan öppnar för nya medlemmar. Alla befintliga medlemmar blir informerade via mail och hemsidan. Efter förtursbokningen har löpt ut så förlorar in er plats i gruppen och kan endast erbjudas plats om den inte hunnits bokas av någon annan.

 

I bokningssystemet kan ni även se om det finns lediga platser i de grupper som har samma födelseår. Finns lediga platser går det bra att byta grupp genom att välja den grupp ni är intresserade av.

 

Truppgymnastik från 6år: Befintliga medlemmar får en betalningsavisering som ska betalas för att behålla sin plats kommande termin. Förfaller betalningen så tas medlemmen bort ur gruppen. I aviseringen finns det möjlighet att ange om ni inte längre önskar er plats.

 

Parkour: Befintliga medlemmar får en betalningsavisering som ska betalas för att behålla sin plats kommande termin. Förfaller betalningen så tas medlemmen bort ur gruppen. I aviseringen finns det möjlighet att ange om ni inte längre önskar er plats.

 

3. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

Nej. Vi har ingen möjlighet att erbjuda en prova på gång i en grupp om man inte är anmäld och registrerad i den gruppen. Eftersom de flesta av våra grupper ofta blir helt fullbokade så behöver kansliet och ledarna veta hur många och vilka gymnaster som är anmälda till gruppen.

 

Våra köpvillkor

Avanmälan innan terminsstart

Återbetalning av terminsavgift, medlemsavgift och ev. licensavgift sker om avanmälan meddelas skriftligen till kansli@wgf.nu innan terminen startar.

 

Avanmälan efter första och andra träningstillfället

Om ert barn inte skulle trivas eller av någon annan anledning inte vill fortsätta efter första eller andra tillfället, hör ni av er till antingen för gruppbyte i mån av plats eller möjlighet till återbetalning. Ingen återbetalning görs för medlemsavgift eller ev. licensavgift.

 

Avanmälan efter tredje träningstillfället

Efter tredje träningstillfället görs ingen återbetalning.

 

Ingen återbetalning sker av Billmates administrationsavgift (kort- och fakturaavgift).

 

Vid skada eller långvarig sjukdom kontakta kansliet.

 

4. Hur gör jag för att avanmäla min plats?

När du får en avisering för betalning av terminsavgift finns även möjlighet att ange om ni inte längre önskar er plats. Om ni vill avanmäla en plats under terminen mailar ni till kansli@wgf.nu skriv i mejlet vilken grupp och vilket barn det gäller. Observera köpvillkoren i ovanstående fråga.

 

5. Hur ser terminen ut?

Truppgymnastiken: Terminen börjar vecka 2

Barn- och parkour: Terminen börjar vecka 3

 

Ledigt från träning:

Sportlovsledigt 27/2 - 5/3.

Påsklovsledigt 3/4 – 9/4.


Första maj 1/5

Kristihimmelsfärd 13/5

Pingstdagen 23/5

Nationaldagen 6/6

 

Barn- och parkourgrupper: Terminen slutar vecka 21. 

Truppgymnastiken: Terminen slutar vecka 23.


6. Måste jag stå i kö för att börja?

Nej, men har du valt att köanmäla dig så får du förtur på platsbokning med notis via mail när det är dags om platser finns ledigt. Anmäler du dig som ledare får ditt barn gå före i kön.

 

För att vi ska kunna start upp fler grupper och kunna erbjuda ditt och fler barn plats behöver vi er föräldrar som ledare. Vill du ha en rolig och uppskattad uppgift, hör av dig till kansli@wgf.nu och anmäl ditt intresse!

 

7. Från vilken ålder kan man börja träna hos er?

Från höstterminen det år man fyller 3år erbjuder vi familjegymnastik, läs mer här. Från höstterminen det år man fyller 6 år går man in i truppgymnastiken och blocket BAS-gymnastiken. Från höstterminen det år man fyller 6 år erbjuder vi plats i parkouren. 

 

8. Vad ska mitt barn ha på sig på träningen?

Mjuka följsamma kläder som inte fladdrar runt kroppen. Barnen tränar barfota , för att minska risken för att stuka eller vricka fötterna.

Håret ska vara uppsatt och inga smycken.

 

9. Hur vet jag vilken grupp eller nivå som passar mitt barn?

Barn- och parkourgrupper är inte nivåindelade utan indelade efter ålder.

 

Bas- och gymnastikkfortsättningsgrupper är inte nivåindelade utan indelade efter ålder.

 

I vissa av truppgymnastikens äldre grupper finns svårighetskrav som tilldelas från termin till termin, man kan alltså inte börja i en trupp med högre svårighetskrav än vad gymnasten klarar av. Du kan läsa mer om vår gruppstruktur här samt få svar på dina frågor gällande gruppindelning här. 


10. Får föräldrarna vara med i gymnastiksalen?

 I vanliga fall är föräldrar välkomna att titta på vid första och sista gången på terminen om de vill, därefter vill vi att ni väntar utanför hallen.

Men under coronapandemin behöver vi begränsa antalet personer inne i hallen och därför kommer INTE föräldrar att ha möjlighet att vara med varken första eller sista gången den här terminen.

Vill man som förälder eller anhörig vara med varje gång så är ni välkomna som hjälptränare under träningen.


11. Vad kostar det att träna hos er?

Se alla kostnader HÄR. 


 
Sociala medier
Sponsorer