SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING
Truppgymnastik - Start

Välkommen till Truppgymnastiken!

Truppgymnastiken är en lagsport där man tävlar med dam, herr och mixade klasser.  I truppgymnastikens tävlingsmomentet ingår tre olika grenar – fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 18-25 gymnaster när man ställer upp på tävlingar men antalet kan variera beroende på vilken tävling man ställer upp i. Truppgymnastiken har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik bland gymnastikens alla discipliner!

 

Truppsektionen är WGFs största sektion som består av ca. 450 gymnaster och över 100 ledare! 

 

Truppgymnastikens tre grenar:

Fristående
Truppen genomför ett dansprogram till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, koordinering, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

 

Tumbling
Här genomförs stationer eller en-tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, om man tävlar på tumbling golv så är det ett golv med lite studs.

 

Trampett
I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord på stationer eller med full ansats. Trupperna visar upp en-tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren avancerade övningar, som till exempel trippla volter med 2,5 skruv. I trampetten kan de snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.

 

I WGF har vi både träning, förberedande och tävlingstrupper. Vi strävar efter att förstärka tanken på att gymnasterna skall träna på sin egen personliga nivå och få ha sina egna ambitioner och mål med sitt gymnastiserande, oavsett om målet är för att hålla sig aktiv, för att gymnastik är världens roligaste träningsform eller att bli en SM-gymnast, så ska vi finnas för alla.

 

Välkommen att göra din nyanmälan till truppgymnastik 10 år och äldre här!

Eller boka din plats till truppgymnastik 6-9 år här!

Nyheter från föreningen
Hem, 16/06 14:33 
Hem, 13/05 09:39 
 
Sociala medier
Sponsorer