SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING
Parkour

Välkomna till höstens nyhet - Street gymnastics

Från och med höstterminen lägger vi ned parkoursektionen men i samma ögonblick startar vi upp ett nytt koncept som vi kallar ”Street Gymnastics”.

Vi hoppas på att kunna starta upp minst en grupp i varje kommun. Grupperna kommer att starta i både Vaxholm och Österåker.

Definition Street Gymnastics:
Street gymnastics är en typ av gymnastik som kan utföras både inne och ute. Vi tränar grunderna för Street Gymnastics i våra fina gymnastikhallar och använder gymnastiksalens redskap som en del av träningen. Vi tränar också styrka och rörlighetsträning. Street Gymnastics kombinerar truppgymnastikens tekniker med element från parkour och akrobatik. Inkludera hopp, volter och andra rörelser som används för att navigera genom ”urban miljö” men också förbereda för truppgymnastik om man senare vill välja den träningsformen. Det är en kreativ och utmanande form av träning som kräver styrka, smidighet och koordination. Street gymnastics har ingen fast struktur eller regler, vilket gör det till en mycket flexibel och kreativ träningsform. Utövarna kan improvisera och anpassa sina rörelser efter de specifika förhållandena på platsen de tränar på.

Gör din intresse anmälan här!

Vid frågor maila till kansli@wgf.nu 
Varmt välkomna!
Mvh Waxholms Gymnastikförening

 
Sociala medier
Sponsorer