SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING

FÖRENINGSSTRUKTUR

Waxholms Gymnastikförening erbjuder träning för barn, ungdomar och vuxna i form av truppgymnastik, parkour, cheerleading och gruppträning. Vi har familjegymnastik från 3 år och tävlingstrupper upp till riksnivå. För mer ingående information inom respektive sektion, se under respektive rubrik.

 

Sektioner

Familjegymnastik

Från det året barnet fyller 3 år kan barnen börja på familjegymnastik. Här måste barnen ha en vuxen person med sig under hela träningspasset. Här erbjuds lekfull träning för hela kroppen med hjälp av musik och redskap. Flickor och pojkar tränar tillsammans 50 min/vecka. Målet med grupperna är att genom lek ge alla barn en unik möjlighet att tillsammans med föräldrar träna och skapa grundläggande motoriska färdigheter.

 

Barngymnastik

Från det att man fyller 4 år kan man börja med barngymnastik. Den riktar sig till barn som är mellan 4 – 5 år gamla. Flickor och pojkar tränar tillsammans 60 min/vecka. Målet med barngymnastik är att barnen ska få en introduktion till grunden inom gymnastik och vidareutveckla sina motoriska färdigheter.

 

Parkour

Från det att man fyller 6 år kan man välja att träna parkour. Flickor och pojkar tränar tillsammans 60 min/vecka. Parkouren erbjuder en lekfull träning för hela kroppen med hjälp av hinder för både nya- och tidigare utövare. Parkour är en väldigt individuell träningsform som därför ger oss möjligheten att göra utvalda moment antingen lättare eller mer utmanande utefter individens behov.


Truppgymnastik

Från det att man fyller 6 år kan man välja att träna truppgymnastik. De första åren tränar vi för att träna. Från 7 års ålder kan man välja att börja träna för att tävla eller fortsätta träna för att träna. Fram till 9 års ålder så delas man endast in efter ålder. När man fyllt 9 år delas man även in efter vilken nivå man är på.

 

NPF

Från det att man fyller 6 år kan man välja att träna i NPF-grupp. Denna träningsgrupp är anpassad för barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättning, såsom ADHD/ADD, autism/aspergers, dyslexi, tourettes m.m

 

Cheerleading

Från det att man fyller 7 år kan man välja att träna cheerleading. Beroende på vad vi har för intresse så finns det träningslag eller tävlingsförberedande lag som tränar för att lära sig alla moment inom sporten.

 

Träningskompaniet

Träningskompaniet erbjuder gruppträning för vuxna från 16 år samt träning anpassad för seniorer. Våra klasser är uppbyggda på olika sätt med allt från koordination, kondition, styrka och rörlighet. Vi har verksamhet både inom- och utomhus. Våra ledord är träning, glädje och energi.

 

Tävlingssektionen
 
Träningssektionen Vaxholm och Österåker
 
Träningssektionen Fredsborgsskolan
 
 
Sociala medier
Sponsorer