SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING
Parkour

Välkommen till Vaxholm Parkour!

Det här är parkour
Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att överkomma allt svårare hinder. Parkour utövas såväl inom- som utomhus – bara fantasin sätter gränser för vilka hinder och banor som ni kan skapa utifrån era förutsättningar.

Parkour kan för vissa vara en livsstil, medan andra ser parkour som en rolig fritidssysselsättning. Vad parkour är blir därför upp till utövaren - gemensamt för alla är möjligheten till utveckling på egna villkor.


Parkouren hos WGF 
Vaxholm Parkour utgör en egen sektion i WGF och har i dagsläget 7 grupper. Vi har haft grupper sen 2013 och intresset för sporten visar sig vara väldigt högt, nu gör vi vad vi kan för att kunna erbjuda så många barn som möjligt plats i våra grupper. 

Miniparkouren
Vi har även breddat oss åldersmässigt, nu kan vi erbjuda plats till barn redan i 4-årsåldern, då med aktiviteter inriktat på lek & bus. I våra mer avancerade grupper har vi fantastiska ledare som själva utövat Parkour i många år. I Parkour Mini börjar VT2021 för barn födda 2015-2016. Fokuset ligger på att introduceras i sporten samt att lära sig grundläggande tekniker för att kunna utvecklas inom sporten på ett säkert och effektivt sätt.  

Ansvarig Vaxholm Parkour:
Mia Åslander, mia.aslander@gmail.com

Admin, köfrågor etc:
kansli@wgf.nu 

Kostnad
Parkourgrupper 1h/vecka                      1000kr/termin + 150kr medlemsavgift/år

Anmäl dig till parkouren här! 

Välkomna tillbaka till träningarna hos WGF!
2020-09-13 14:34
Verksamheten öppnar från och med 28/3

 

Vi går efter den senaste rekommendationen från folkhälsomyndigheten från 25/3 att idrottsverksamheter bör hållas igång. Föreningsverksamheten och den vardagliga träningen har, inte minst i tider som dessa, en samlande kraft och vi anser att det är viktigt att barn och ungdomars vardag inte stannar av för mycket och att det är viktigt att aktiviteter som främjar hälsan fortsätter. Samtidigt har vi ett gemensamt ansvar att minska smittrisken, därför har vi satt upp förhållningsregler som gäller vid träning hos WGF.

 

Alla lag får ett träningstillfälle indraget/vecka och vissa lag får en tillfällig ny träningstid då endast ett lag bör vistas i hallen samtidigt i största möjliga mån. Vi uppmanar ledarna till att ha uteträningspass under den träningstid som blivit indragen, detta är dock upp till ledarteamet i varje lag. Vi kommer korta ner träningspassen så att tider inte överlappar med varandra och att inte för många vistas i hallen, omklädningsrummen och korridorer samtidigt. Alla grupper kommer därför att sluta sina träningar tidigare än vanligt.

 

Respektive huvudledare kommer att skicka ut info med träningstider och ifall eventuell uteträning kommer ske.

 

Dessa förhållningsregler gäller för de som vill och kan träna:

- Har man minsta lilla förkylningssymptom ska man inte delta på träningarna.

- Har någon i familjen förkylningssymptom eller är sjuk så ska man inte delta på träningarna.

- För att förminska antal barn och vuxna i hallen ber vi er att inte gå in i hallen för att hämta ert barn, hämtning sker utomhus.

- Inga föräldrar eller syskon får vistas på läktaren under träningen.

- Hjälp ledarna att säkerställa att ditt barn tvättar händer med tvål och vatten före och efter träning.

- Om ledarna anser att ett barn är sjuk så kommer de kontakta föräldrarna och barnet får hämtas.

- Påminn ert barn att inte dela vattenflaskor eller dylikt med andra.

 

Vi följer samhällsutvecklingen och påminner om att förändringar kan komma att ske, så vi uppmanar till att hålla koll på mail-utskick som kommer från oss.

 

Vi uppmanar även till att följa Folkhälsomyndigheten, UD och WHO rekommendationer och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. All träning sker på frivillig basis för såväl gymnaster som ledare och vi kan hamna i ett läge där lag står utan ledare.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sociala medier
Sponsorer