SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WAXHOLMS GYMNASTIKFÖRENING

HÄR hittar ni ett dokument fullt med lekar där nästan inga redskap eller extra utrustning krävs! 
LEKAR!
Röda-Vita Rosen
En klassisk lek som bara är så kul! Deltagarna delar upp sig i två lag, Röda Rosen och Vita Rosen. En sak ska gömmas – t.ex en fin sten. Ett lag börjar att gömma saken, t.ex det röda – alla i laget ska veta exakt var saken är. Motståndarlaget, det vita, får vänta någon stans utom synhåll. När saken är gömd ska det vita laget börja leta efter saken. För att hitta den ska den fånga medlemmar i det röda laget, blir man fångad ger man en ledtråd till vart saken är gömd och får sedan gå fri. När det röda laget hittat saken är det deras tur att gömma den.

Byta träd
Bestäm ett begränsat område med träd, där alla gymnaster ställer sig vi varsitt träd utom en.
Vid givet tecken av tränare skall alla byta träd med varandra. Den som tidigare inte haft ett eget träd ska då försöka hinna före till någon annans träd. Alla gymnaster måste byta till ett nytt träd och kan inte vända tillbaka efter samma träd man precis stod vid. Gymnasten som blir utan träd ställer sig i mitten och försöker hinna före till någons träd nästa omgång.

Dunkgömme eller Dunk
Den roligaste kurragömmaleken! En person står vid ett träd eller liknande och räknar till 100. Alla andra gömmer sig. Den som räknar ropar ut 100 högt när han räknat klart. Nu ska räknaren ge sig ut och leta efter de gömda, och försöka dunka dem, medan de ska försöka dunka sig själva. Dunka gör man genom att springa till trädet och slå handflatan i det och skrika ”Dunk för mig”. Ser den som letar en person, tex Anna, springer han tillbaka till trädet och skriker ”Dunk för Anna”. Då är Anna ute ur leken. Den som blir dunkad först får räkna nästa gång om inte den som är sist kvar lyckas dunka alla genom att ropa ”Dunk för mig och hela klabbet”. Då får den som letade räkna igen nästa gång.


Sten, sax, påse
Ställ deltagarna på två rader mitt emot varandra, så alla har varsin kompis framför sig. 
Deltagarna hoppar 3 gånger och säger samtidigt sten, sax, påse. På påse så visar man "sten": sätt dig på huk och krama vaderna, "sax": ställ dig som ett X eller "påse": stå raklång med armarna längs med sidan. Byt "par" regelbundet genom att en person på ytterkanten i sin rad ställer sig på andra kantens ytterrad så ledet roterar. Låt den som vinner bestämma en styrkeövning eller stretch som paret ska göra tillsammans. Anpassa övningar (styrka/ stretch osv) och repetitioner efter ålder och syftet med leken.
Variant:
Detta går även att använda vid stafett mellan två lag. Den vinnande i par ett bestämmer vilken första övning de ska göra i stafetten, vinnaren i par nummer två bestämmer nästa övning osv. Detta är ett lekfullt sätt att göra en stafett på gymnasternas villkor. Gymnasterna tycker det är kul att själva få vara med och bestämma i deras träning och växer med ansvaret när de får vara med och påverka övningarna.
Träningsbingo!
 
 
Sociala medier
Sponsorer